Производство на капачки за буркани

certified logo

Поточната линия за производство на метални капачки ОМНИЯ и ТУИСТ ОФ е ново поколение технологично оборудване, напълно автоматизирано, патент и разработка на немската фирма BIBRA – световен лидер в технологиите за обработка на метал. Инсталирана е през 2011г. с капацитет 40 000 бройки/час. През 2012г. към нея е внедрен нов модул за производство на винтова капачка (Туист оф) в различни разновидности.

„Алианс – ДН“ ООД непрекъснато инвестира в модернизация на процесите и дейностите в обхвата си и дава гаранции за качество, лоялност и гъвкавост в отношенията с доставчици, клиенти и партньори.

 

ОМНИЯ: Капачките са изработени от алуминиева ламарина на листи с вътрешно и външно лаково покритие или цветна литография. Използва се дебелина на листа 0,19-0,22мм, лакиран в зависимост от вида на капачката.

Специално подаващо устройство придвижва листите към автоматична преса за щанцоване. Оформените капачки преминават през конвейри и пастировъчни машини за нанасяне на уплътнението от пластизол. След изпичане в тунелна пещ при определена технологична температура за определено време следва последният етап от производствения процес – окачествяване и опаковане на готовата продукция.

За да бъде гъвкав и конкурентен доставчик АЛИАНС-ДН предлага различни марки капачки, насочени към пазара в конкретни региони на страната. Алуминиеви капачки Омния се произвеждат и разпространяват под търговските марки „Роси“, „Лято“, “Етрополе“, „Раковски“, „Пещера“ и „Ловеч“.

Капачки “Роси” и “Лято”, са пълноцветно литографирани капачки Омния, от по-висок клас от гледна точка на качество, а марките “Етрополе“, “Раковски“, “Пещера“ и „Ловеч“ са обикновен клас капачки омния – цвят голд.

 

ТУИСТ ОФ: Капачките са изработени от Електролитна покалаена (Бяла) ламарина на листи, с вътрешно и външно лаково покритие, или пълноцветна литография. Използва се дебелина на листите 0,17мм, лакирани в зависимост от вида на капачката.

Специално подаващо устройство придвижва листите към автоматична преса за щанцоване. Оформените капачки преминават през втора преса за формиране на зъби. След нанасяне на уплътнението от пластизол с помощта на пастировъчната машина следва изпичане в тунелна пещ при определена технологична температура за определено време. Важен етап в производствения процес е компютърното сканиране на готовата капачка за наличие на дефекти и селекция на капачките. Следва автоматично опаковане посредством броячно-опаковъчна линия.

Капачка Туист оф се предлага в различни цветове, в две разнивидности на профила – с и без вакуум бутон.

Видео Омния!

“Алианс - ДН” - Производствен процес

Видео Туист-оф!

“Алианс - ДН” - Производствен процес

"Алианс - ДН" ООД - Капачки за буркани Омния и Туист-оф © 2010. Всички права запазени.

Изработка: Web Fusion